Copyright!

Copyright bepalingen zijn van toepassing op de foto's. Kopiëren van foto's is niet toegestaan. Bij constatering zal het commerciële tarief worden gefactureerd conform jurisprudentie van de fotografen federatie.

zondag 17 december 2017

Opfris Natuurfotografie Workshop “Wilde Europese zoogdieren”

Zaterdag 13 januari 2018


De “opfris” workshop is bedoeld voor iedereen die al eens basisworkshop heeft gedaan en een "zetje" nodig heeft om mooiere foto’s te maken onder verschillende lichtomstandigheden en stilstaande of bewegende onderwerpen goed in beeld te brengen.

Hoe zit het ook al weer met de invloed van het diafragma op de sluitertijd, de ISO en een combinatie daarvan. Oh ja, ... dan hebben we ook nog een witbalans, een knopje voor belichtingscompensatie en gebruiken we wel of niet een flitser in de natuur. En pas je de compositieregels nog toe in je fotografie om een sprekender, interessanter en mooier beeld te krijgen?

Zeker als je niet regelmatig met fotograferen bezig bent dan kan de opgedane basiskennis een beetje wegzakken en wordt vaak voor de automaat-stand gekozen. Dat is jammer want je kan veel mooiere foto’s met je camera maken. Het is de fotograaf die de foto maakt en niet je camera (betere kwaliteit apparatuur kan wel een verschil maken).

De workshop van één dag helpt je om de kennis weer naar boven te halen.  De hele dag gaan we in een wildpark samen fotograferen om alle basistechnieken nog 's uit te proberen en toe te passen (op je nieuwe camera?). Ook leer je nieuwe technieken om bijvoorbeeld dieren achter tralies/hekwerk mooi in beeld te krijgen zonder dat de afrastering storend zichtbaar is op de foto. Als er sneeuw ligt zal ook daar aandacht besteed worden om een wit natuurlijke weergave te maken ipv blauwe of grijze sneeuw.

Op circa 70 minuten rijden vanaf Utrecht en Amersfoort gaan we verschillende Europese diersoorten in een fraaie natuurlijke omgeving fotograferen, in Duitsland, het liefst in de sneeuw! Alle dieren in het wildpark leven in ruime natuurlijke verblijven waardoor er veelal goede mogelijkheden zijn om ze op een natuurlijke manier te fotograferen. De locatie is een 56 hectare groot wildpark met 6 km wandelpaden waar je fantastische foto's kunt maken en zeer goed kunt oefenen met het leren fotograferen van dieren in een natuurlijke omgeving en houding.





Er is veel ruimte voor vragen. Met de fotograaf aan je zij is het heel prettig om direct en ter plekke al je vragen beantwoord te krijgen. 

  • Locatie: Wildpark in Duitsland, 30 km over de grens
  • Datum:  zaterdag 13 januari 2018
  • Aanvang: 10.00 uur einde 16.00 uur.
  • Deelnamekosten: € 57,50  p.p. 
  • Cadeau-voucher: bij inlevering geldt een toeslag van €10,00 
  • Inclusief entreekosten van het wildpark, warme chocolademelk mit Küche op de verzamellocatie en een versnapering onder het fotograferen
  • Minimaal 5 deelnemers 
  • Niveau: Iets meer ervaring.
  • Duurzaam: Wellicht mogelijkheden om met elkaar te carpoolen 
  • Een lunchpakket neem jezelf mee waarbij een thermoskan met warme drank zeker niet mag ontbreken in de winter.


Aanmelden / Reserveren: 
Stuur een email naar wildpark@belevingsfotografie.nl

Je ontvangt dan nadere informatie over betalen en een lijstje met aanbevolen benodigdheden om mee te nemen.

Michiel Leegerstee
IVN-Natuurgids / Natuurfotograaf


Doelgroep: 
Voor iedereen, jong en en wat ouder, die behoefte heeft aan persoonlijke ondersteuning bij het fotograferen. Deze workshop kan ook door groepen worden geboekt, bijvoorbeeld personeelsverenigingen, bedrijven. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Uw reactie wordt op prijs gesteld ... / Replies are welcome ... / Les réponses sont les bienvenues ...